Homentatge a Ennio Morricone i Nino Rota

Les meravelloses bandes sonores composades per Ennio Morricone i Nino Rota han emocionat a molts entusiastes del cinema durant dècades. 

Aquests darrers mesos, melodies com ara "Once upon a time in the West", "Novecento" i "The good, the bad and the ugly" han estat en repetició en ment i boca dels cantaires de Sinera.

Conjuntament amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i la coral Cantiga hem pogut tornar a donar vida en directe a aquests grans clàssics de la gran pantalla, emocionant al públic una vegada i una altra.

El resultat de tots els assajos, el muntatge audiovisual, el joc de llums i, és clar la immensitat d'una orquestra simfònica, ha acabat éssent clarament en un elixir per a poder fer que la gent es tornés a enamorar de la cultura.  

La roda de concerts d'aquesta temporada ha estat intensa, passant dos cops pel magnífic Palau de la música, per l'auditori de Terrassa, el teatre de la Faràndula de Sabadell, l'auditori de Sant Cugat i finalment, però no menys important, el teatre de la Passió d'Olesa de Montserrat.


Poder ser partícip d'un projecte multitudinari i, a més a més, que fusiona dos grans pilars de la cultura; la música i el cinema, és una gran experiència i que no oblidarem mai.  

Encara ara podem escoltar aquell solo d'harmònica que ens transportava al vell oest.

Sant Jordi 2022

El passat dissabte 23 d'abril els i les cantaires de la coral vam tornar a fer una petita aparició pública. Des de fa mesos hem estat preparant diverses peces que vam poder compartir amb les persones que s'acostaven a escoltar-nos.

Vam posar una parada ben animada al passeig de Sant Joan i, entre xerrameca, preparar les roses i molta música, vam poder vendre una pila de roses. A més, tot i que va ser una jornada una mica passada per aigua (i fins i tot calamarsa!) ho vam amenitzar amb un parell de passis de cançons de la terra: Senyor Sant Jordi, Cantares, l'Hereu Riera, Margarideta, Vestida de Nit, i la Filadora.

Moltes gràcies a tots i totes les que vau acostar-vos a veure'ns i escoltar-nos.

Ara ja estem posant en marxa nous projectes amb moltes ganes. Us n'anirem informant!

Concerts de Nadal

El darrer cap de setmana abans de Nadal va venir ben carregat per a tots els cantants de Sinera. El diumenge dia 19 de desembre vam presentar el nostre concert de Nadal al teatret de Lluïsos de Gràcia, conjuntament amb els més petits de la casa, la coral Virolet. Amb nadales de tot tipus, algunes ben conegudes com ara “La pastora Caterina” i alguna més animada com el “Heriza Krismas”, vam aconseguir impregnar-nos de l’esperit nadalenc que arriba amb el mes de desembre.

El caliu i els aplaudiments del públic que tant enyoravem van ser acompanyats després de cada peça i sobretot amb l’arribada de les esperades paneres i el pernil! Com cada any, es va fer un sorteig col·lectiu per a recaudar fons per la coral i per animar aquest dia tan especial. Tots vam sortir del concert amb un somriure ben ample a la cara.

El mateix diumenge a la tarda uns quants cantants de Sinera es van unir al Cor jove de l’Arc per a fer un concert benèfic al carrer a favor de la Marató de TV3, que enguany s’ha dedicat a la salut mental.

Amb tant de moviment no vam tenir temps d’agafar fred!

Des de la coral Sinera us desitgem unes bones festes i feliç any nou!

Cap de setmana a Llinars

El passat cap de setmana del 20-21 d'octubre vam anar a la casa de colònies Cal Mogent de Llinars.

Van ser uns dies de conèixer-nos, ballar, i gaudir fent música.

Vam quedar a la plaça Joanic, i vam fer via cap a la casa en cotxe. Un cop allà, vam conèixer l'espai que compartiríem durant el cap de setmana i ens vam instal·lar. Però de seguida va arribar l'hora de posar-nos mans a la feina i començar a preparar les peces que farem en els propers concerts. Durant l'assaig, vam poder fer algunes dinàmiques que habitualment no podem fer, i de les que vam gaudir molt. Vam fer alguna pausa per esmorzar, però l'assaig va durar ben bé fins a les 14.00h!

En acabar l'assaig, vam fer un bon dinar de pícnic en la millor companyia. I com no podia ser d'una altra manera, vam acabar amb el cançoner i la guitarra a les mans, cantant les cançons que més ens agraden.

I a la tarda, altra vegada a assajar. Vam aprofitar que la Isabel podia estar amb nosaltres per avançar el repertori al màxim. Va ser un assaig intens però ben aprofitat, interromput per un berenar d'allò més apetitós.

I després de l'esperat sopar va arribar la gresca! La comi d'activitats va organitzar una nit ben sonada. Vam començar amb algunes dinàmiques de cohesió, en què els novells i les novelles vam tenir un tastet per part dels veterans. Vam fer jocs per equips, vam ballar folklore català, vam xerrar, vam cantar, i vam divertir-nos molt, això està clar!

Diumenge després d'esmorzar ens vam reunir per compartir amb tots i totes les cantaires el funcionament de la coral i la junta. Vam establir la funció de tots els rols i comissions, i vam fer algunes propostes de canvis que sens dubte ens ajudaran a seguir millorant.

El dinar va estar boníssim, i però ben aviat va arribar l'hora de tornar cap a Barcelona. Marxem amb molt bon record, però esperem poder fer-ne molts més i poder tornar a passar un cap de setmana plegades ben aviat!

Els darrers mesos de Sinera

Ja a les acaballes d’aquest curs 2020-2021, volem explicar què hem estat fent a Sinera durant els darrers mesos. Ha estat un temps de diversos canvis i novetats, però sempre buscant la millor manera de trobar-nos, cantar i fer música.

El curs va començar amb normalitat. Bé, no exactament ja que vam haver de començar a seguir els protocols necessaris, incloent el fet d’haver de cantar amb la mascareta i respectant la distància de seguretat. Al principi, això va suposar algun repte, però amb el temps ens hi hem anat acostumant. Vam haver de passar de fer assajos complets a fer-los més curts a causa del toc de queda, i fins i tot els vam haver de fer per videotrucada en un parell d’ocasions. Això sí, vam tenir el plaer de comptar amb el suport de la Lorena, que des del novembre ens ha estat donant un cop de mà amb la tècnica vocal.

Aquest any no ens vàrem poder felicitar el Nadal cantant la Sibil·la, però vam tenir l’oportunitat de participar en un vídeo organitzat des del moviment coral català en què es representaven totes les federacions. Vam gravar “El noi de la mare”, i en podreu trobar el vídeo en aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=LxOHRcmOXNs.

I en tornar de les vacances de Nadal… la comi d’activitats va preparar unes activitats per la ciutat de Barcelona! Vam fer diversos reptes i dinàmiques en grup, i vam intercanviar regals de l’amic invisible. Va ser una tarda molt gaudida, en la qual vam poder fer pinya.

El 22 de gener se’ns va fer una proposta molt especial de part de Corals Joves de Catalunya: participar en un concert al Palau de la Música en motiu del 50è aniversari de la Federació! A partir d’aquest moment, vam haver de posar fil a l’agulla, i començar a assajar les peces que cantarem el proper 30 de maig.

I els assajos, que havien passat a ser en grups de 6, organitzant-nos per fer torns que ens permetessin treballar tant amb la Isabel com amb la Lorena, per fi es van convertir en assajos multitudinaris.

El 23 d’abril va ser Sant Jordi, i com no podia ser d’una altra manera, a Sinera també ho vam voler celebrar; com que aquest any no vam poder posar una parada de roses, vam fer un concert en streaming i després un intercanvi de llibres, dinamitzat per la comissió d’activitats, que va animar-nos a conèixer-nos una mica més entre nosaltres.

El diumenge 30 de maig vam fer l'esperat concert al Palau de la Música. Després d’haver estat treballant les peces setmana rere setmana i d’haver fet alguns assajos amb la resta de cantaires, teníem moltes ganes que arribés aquesta jornada!

Aquest concert el vam gaudir al costat de la Coral Albada, la Coral Aglepta, l'escola Musicant, el cor Roig Korai i el cor de joves de la Coral Sant Jordi. Els assajos van ser i plens d'emocions, perquè després de tant de temps ens hem tingut l'oportunitat de tornar a cantar sobre un escenari, i quina millor manera de començar que al Palau de la Música Catalana. De la mà del director Manel Valdivieso vam gaudir del concert junt amb tots els companys de la resta de corals, i esperem poder mantenir el repertori per a futurs concerts!

Sinera confinada

En aquest moment, quan ja es comença a veure la llum després de tant dies d’aïllament sense poder trobar-nos i fer allò que tant ens agrada i ens defineix com a grup, volem explicar el què hem anat fent des de Sinera aquests dies de confinament. I és que, com no podia ser d’una altra manera, seguim actius, connectats, cercant i creant alternatives per continuar les activitats de cohesió que ja vam començar durant el cap de setmana a Gualba i que hem anat seguint des d’aleshores. Però, per sobre de tot, seguim cantant; seguim assajant virtualment, fent música.

Tot i així, hem de ser sincers i dir que els primers dies de confinament vam estar parats ja que ens va costar assimilar aquesta nova rutina. Com tothom, aquesta situació ens va agafar una mica desprevinguts, no ens vam poder organitzar durant l’últim assaig, i, per tant, tot allò que hem anat construint fins ara ha estat cadascú des de casa seva; i què bé que ens n’estem sortint!

Pel que fa als assajos, intentar reproduir-los tal i com els fem presencialment no és una tasca fàcil, de fet és impossible i, per això, vam pensar que el millor seria treballar dividits per veus. Així doncs, fem assajos parcials a través de videotrucades treballant les cançons que fins ara hem estat cantant i hem aprofitat per fer-ne de noves.

Durant aquests assajos virtuals tenim els micròfons silenciats per evitar interferències, així que intentem seguir les indicacions de la Isabel, encara que no ens pugui sentir ni corregir. Si tenim algun dubte, obrim el micròfon i ho comentem. D’aquesta manera, no ens podem escoltar tots junts al cantar, que és en definitiva el més bonic i agraït de cantar en un cor, però ho seguim fent, amb l’esperança de fer-ho el més aviat possible.

Inicialment es va pensar en un format d’assaig d’uns trenta minuts, que posteriorment vam decidir allargar fins als quaranta ja que mitja hora se’ns feia curta! Ara assagem els dijous, començant per les sopranos a dos quarts de set de la tarda i segueixen les contralts i els nois.

A més d’assajar, estem contents i contentes d’explicar que hem fet i publicat un parell de muntatges audiovisuals on sortim cantant tots junts cadascú gravant-se des de casa seva. El primer vídeo va ser l'arranjament de Viva la Vida de Coldplay, i ostres, què bé que va quedar! Per què no repetir-ho més vegades? Així doncs, el dia de Sant Jordi, on sempre hi participem venent roses i cantant al carrer, vam tornar a fer-ho amb Senyor Sant Jordi, on al final del vídeo ensenyàvem roses fetes per nosaltres. I quina millor recompensa que la resposta tant bona que han tingut aquests vídeos a les xarxes socials, ja que gravar-los i editar-los comporta temps i dedicació!

Tot i que trobem a faltar cantar tots junts, veiem que aquesta nova manera de fer música ens permet escoltar-nos, i ens ajuda a vèncer les vergonyes de cantar sols i a tenir més confiança en nosaltres mateixos.  

A més de cantar, tenim la sort de tenir una ComiActivitats estupenda que ens planteja jocs i ens manté entretinguts i units. Si ens seguiu a Instagram sabreu que fa poc vam jugar el joc de les emoticones de Whatsapp i el resultat va ser molt divertit. Afanyeu-vos a veure’l si encara no ho heu fet; hi ha idees molt originals!

Finalment, estem segures i segurs que aquestes estones i projectes donen valor afegit a la feina en grup que hem anat fent fins ara i que recordarem d’una manera una mica més amena aquests dies d’aïllament. I seguirem així  fins que puguem tornar a cantar junts!

Cap de setmana a Gualba

Durant el cap de setmana del 23 al 24 de novembre, Gualba rep la Coral Sinera amb un Sol radiant, talment d'estiuet de Sant Martí. Quina bona manera d'iniciar dos dies d'especial intensitat, tant per els assaigs concentrats com per totes les activitats programades. I, a més, és encara més especial per a les noves integrants de la coral (i també un nou integrant) ja que viuran les seves primeres activitats de cohesió de grup i compartiran moltes hores amb els altres cantaires fora de l'horari setmanal d'assaig. També és el primer cap de setmana de treball per la Isabel, la nova directora de Sinera! Així doncs, les expectatives estan molt altes i hi ha molta feina a fer!

Arribem amb els cotxes cap a les onze, pugem les motxilles a les habitacions i preparem l'aula d'assaig, que té molta llum natural i un espai ampli. Els assaigs estan centrats en polir i treballar les obres que cantarem al concert de Nadal que celebrem amb el Virolet el diumenge 15 de desembre al teatre dels Lluïsos de Gràcia.

Durant els assaig també treballem varis exercicis d'afinació, tècnica vocal i higiene postural, a més de posar èmfasi en les respiracions i en l'obertura de la boca per assolir un millor so. Hi ha una reacció positiva davant les noves tècniques de la Isabel i la energia (i exigència) que ens transmet ens ajuda molt. I, encara que costi estar concentrats durant molta estona, hi ha vegades que podem captar certes mirades d'assentiment entre nosaltres per reafirmar com de bé acaba de sortir el que s'ha cantat. Venen al cap les paraules de  Màrius Torres en el seu poema Couperin, a l'hivern (1983): "Ni freda ni poruga, la música comença, i et salta, entre les mans, un ocell que palpita i que juga".

 Acabat el primer assaig, dinem junts a la pista de bàsquet de la casa de colònies mentre carreguem el nostre cos de Vitamina D (els tuppers de pasta no fallen) i, en acabar, fem una assemblea on tractem aspectes de coordinació del cor, i les persones encarregades de les principals tasques expliquen el seu rol dins de la Junta de Sinera per tota la gent nova. Després de dos o tres anys d'encarregar-se'n, es demanen també alguns relleus aprofitant que han arribat noves incorporacions! Després d'un partit de futbol molt emocionant, tornem a la sala per seguir assajant fins a les 20h que és l’hora de sopar. Hi ha apostes sobre el menú del sopar, i la sopa i les croquetes guanyen però, per sorpresa de tothom, ens espera un arròs amb verduretes i un peix arrebossat molt bo.   
Abans de començar les activitats de cohesió, els nous membres s’avancen a la novatada i acaben posant tothom a ballar una dansa d'iniciació, amb lletra adaptable a d'altres esdeveniments i tot! Després juguem a un seguit de proves per equips on cada grup ha d'escollir un membre per a participar i, al final, acabem tots amb un merescut triple empat! Finalment, entre els jocs de cartes i les converses en rotllana, toquem la guitarra i cantem cançons fins a l'hora de dormir.

L'endemà, al final de l’assaig del matí, arriba en Pau Venteo per fer-nos algunes fotos de grup entre els colors de tardor dels arbres i les fulles, i ens vestim amb la roba de concert. Han i hem quedat estupendxs! Amb tot això també proposem un canvi de vestuari per als nois, per tal d'informalitzar-lo una mica i adaptar-lo al color de les noies. Fotografiats i fotografiades, tornem cap a la casa de colònies per dinar, fer la darrera asseguda al sol i tornar cap a casa per encarar una nova setmana.

Doble concerts de Nadal

El diumenge 17 va ser un dia complet! Dos concerts en un sol dia!

Tot va començar de bon matí a la Salle de Gràcia on hi vam fer el concert de cada any amb la coral infantil de Lluïsos, El Virolet. Petits, mitjans i grans van fer les seves cançons i, posteriorment, nosaltres. Tot va concloure amb el cant comú i el sorteig de les dues màgnifiques paneres i el pernil de Sinera, un dels moments més esperats!

P1090993.JPG
P1100126.JPG

Sant Joan de Vilatorrada

El divendres 17 de Novembre no vam fer assaig… i sabeu per què? Vam fer un concert a l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada!

Vam quedar a la tarda a Joanic per agafar l’autocar que ens va portar fins allà. L’autocar era tan gran que cada persona podia disposar de dos seients! Per a fer el viatge més entretingut i familiar, l’Oriol va proposar que la junta es reunís durant el trajecte per acabar de concretar alguns temes i així qui volgués hi podia participar.

Un cop vam arribar allà, vam deixar les nostres coses i corrents vam anar a fer prova de so al lloc on havíem de fer el concert: una capella molt bonica i acollidora que ens va deixar a tots i totes amb la boca ben oberta!

Va arribar l’hora del concert i vam començar cantant Ubi Caritas i O sacrum convivium i després ja vam anar alternant diferents cançons tradicionals Catalanes i Sudamericanes del repertori del nostre CD.

 

Desprès del concert ens havien preparat unes coques boníssimes que ens vam menjar amb moltes ganes! I en acabat, ja vam tornar a l’autocar cap a Barcelona!

Estem molt agraïts per haver pogut fer aquest concert, esperem poder repetir ben aviat!

 

Festival Corearte 2017

Divendres dia 20 d’Octubre vam participar com a coral Catalana al festival de Cors Corearte a l’església Mare de Déu del Roser de l’Eixample. Des del 2007, el festival Corearte promou anualment a Barcelona una trobada de cors de referència mundial, en la qual hi han participat cors dels EUA, Romania, Uruguai, Veneçuela, Mèxic, Colòmbia, Puerto Rico, Espanya, França, Noruega, Grècia , Rússia, Perú, Xile, Paraguai, Equador, Islàndia, Brasil i Catalunya.

El concert de Barcelona d’aquest any hi vam participar tres corals, el Coro Infantil San Ignacio Recalde School de Lima Perú, d’Uruguay el Coro del Liceo Nº1 de San Carlos i nosaltres, la Coral Sinera.

 

El concert va ser molt enriquidor, ja que sempre és interessant sentir diferents cors i, sobretot, poder compartir cançons tradicionals de cada país acompanyades de piano, guitarres, cajons i d’altres acompanyades de coreografies!

Al final del concert, les tres corals juntes vam poder gaudir d’un agradable berenar pica-pica on no hi va faltar la música!

 

Festival CJC a Igualada

El passat cap de setmana del 7 i 8 d’Octubre va ser un cap de setmana mogudet per Sinera... Igualada ens esperava!

Dissabte ben d’hora vam agafar l’autobús i amb un no-res ja érem a Igualada. El fred ens va rebre però només començar el taller de música Catalunya XXI amb el director Pablo Larraz, ens va passar! Juntament amb la coral Albada, vam fer un assaig ben profitós i vam poder treballar molt bé enriquint-nos de l’experiència del Pablo.

A l’hora de dinar ja ens vam començar a fer a l’idea de la quantitat i varietat de cantaires que hi havia de tot Catalunya i fins i tot hi havia la coral ReVoice, coral internacional oberta a cantaires de tot el món! Però això sí, tots teníem en comú les ganes de passar un cap de setmana cantant i passant-nos-ho bé.

A la tarda hi va haver diversos concerts per tot Igualada i nosaltres vam anar d’un concert a un altre escoltant les altres corals acompanyats per la Coral d’Igualada que anava fent cantades pel carrer. Després d’aquesta tarda musical vam anar a sopar i aquella nit vam dormir juntament amb tots els altres cantaires al poliesportiu del poble. L’endemà al matí, tot i estar una mica cansats, vam fer l’últim assaig i cap a mig matí vam anar a escoltar el concert que oferia la coral ReVoice.

I per fi va arribar la tarda! Amb moltíssimes ganes vam anar cap a l’Ateneu Igualadí, tot lluint la samarreta blanca del Festival de Corals Joves de Catalunya. A dos quarts de set el concert dels tres tallers va començar! El taller de Pablo Larraz vam ser els segons en actuar, abans i després van ser el taller de Basilio Astulez amb la Coral del Conservatori de Sant Cugat i la Coral Juvenil Xalest d’Igualada; i el taller de Michèle Alderete amb el Cor Jove de l’Orfeó Atlàntida, Roig Korai, Conjunt Vox-art, Cor Jove Joventus Unides i el Cor Jove Contrapunt.

El repertori dels tres tallers va ser molt variat i vam acabar molt contents de veure l’impressionant treball que s’havia fet en cada taller. El concert va ser tot un èxit!  

Vam estar molt contents d’haver passat aquest cap de setmana tots junts, fent pinya i gaudint de la música.

Foto de Corals Joves de Catalunya

Foto de Corals Joves de Catalunya

La Sibil·la

El passat 28 d'abril com cada any per aquestes dates va passar un fet impactant a Santa Maria del Mar... Què creieu que va passar? Provem-ho amb unes pistes... Us descrivim una mica com va ser, a veure si ho endevineu...
Un llarg instant en el qual l'església es queda pràcticament a les fosques. Hi ha un ambient força tens, saps que passarà alguna cosa. Un silenci en el qual costa sentir-s'hi còmode, i que, just quan creus que, bé, que t'hi podries acabar acostumant, va i el ritme d'uns timbals que no saps ben bé d'on surten t'espanten, i sents com ressonen per tota l'església i la van omplint. No deixen de marcar un ritme que seguiran uns nois i noies vestits de negre i amb una espelma a les mans, caminant pel passadís central de l'església.
Un cop es col·loquen a les escales de l'altar, apareix; contrastant amb el negre que porten, una dona amb un vestit blanc que no deixa indiferent... És a partir d'aquí quan, a través de la música i les lletres pots arribar a imaginar-te que ets a un altre segle.

Què? Ja sabeu de què es tracta? Com ja deureu haver endevinat, va ser la sibil·la! Una nit màgica vam co-protagonitzar nosaltres, els cantants de Sinera, l'Àngels Graells; la sibil·la i tots els músics que hi van actuar... Una nit on antigues cançons van ressonar per les parets de Santa Maria del Mar!


Com ho veieu? Us atreviu a venir-hi l'any que ve? Estem expectants perquè arribi aquest momen i puguem tornar a actuar un altre any més a la Sibil·la i sobretot, us hi estarem esperant!
Esperem que us agradi!

Sant Jordi 2017

El diumenge 23 d'abril va ser Sant Jordi!

Aquest dia tan especial va començar ben d'hora al matí amb uns quants cantaires que van anar a buscar totes les roses i van muntar la paradeta! Els més matiners, es van trobar una magnífica paradeta amb uns quants cantaires venent les tradicionals roses i a més a més els hi cantaven una cançó! A mesura que passava el matí, més gent s'arreplegava als carrers i també la paradeta s'anava omplint cada vegada més de cantaires! Els carrers estaven pleníssims de parades de roses i llibres per tal de commemorar aquest sant!

Va ser un dia molt bonic en el qual vam poder barrejar música i tradicions!

Si l'any que ve ens voleu venir a comprar alguna rosa serem com sempre als Jardinets de Gràcia!

JOHAN CRUYFF

El 21 d'abril Sinera vam visitar el Camp Nou!


Resulta que tot just feia 1 any que en Johan Cruyff havia mort i per aquest motiu unes quantes persones properes a ell li estaven preparant un documental per tal que fos recordat.
Dins d'aquest homenatge comptaven amb una seqüència en la qual un grup de persones que formaven part d'una de les associacions que ell havia impulsat cantaven una cançó dedicada a ell.
Els que creaven aquest documental, van demanar si Sinera podria anar-hi per cantar aquesta cançó juntament amb ells i finalment hi vam anar!
Tot i fer molta calor i haver-ho de repetir algunes vegades, va ser un moment molt maco!
I a més a més després ens van convidar a dinar ehh...
Si voleu veure el documental sencer, dimarts 16 de Maig el podreu veure per TV3 just després del Telenotícies Vespre o a la web de TV3 a la carta!


Esperem que us agradi!

Carnaval 2017

Aquest any el carnaval a Sinera va caure el dia 24 de febrer! Tot va començar unes setmanes abans al rebre una misteriosa carta a la bústia de Lluïsos... Era la carta del Rei Carnestoltes i aquest cop venia amb una petita condició: Ens demanava que tots i totes les cantaires portéssim algun toc verd a la nostra disfressa i així ho vam fer!

El dia desitjat tot va anar rodat!
Per la passarel·la sinerenca hi vam poder veure la següent varietat disfressil:

Uns extraterrestres que venien a buscar el seu amic E.T a la terra, un equip de doctors molt coordinat que ens van sorprendre amb una injecció d'aigua que ens va deixar ben molls, una colla de pallassos molt curiosos i la senyora i senyor pallasso, un militar molt entrenat, els personatges de la pel·lícula La la land acompanyats d'un premi Oscar, una collita de maduixes i síndries i finalment un plat blanc pla que ple de pebre negre estava...i per poder-lo treure, fregant-ho amb una baieta i una bona gota de fairy va poder marxar!

Després d'una votació a mà alçada, els finalistes van ser els personatges de La La Land i les fruites que finalment van decidir compartir el premi, un sopar al bar de Lluïsos!

Iiiii fins aquí el carnestoltes d'aquest any, a veure amb què ens sorprèn l'any que ve...

El 2017 comença així

A la coral Sinera ja hem començat el segon semestre! Ens vam retrobar el divendres 13 de gener, plens d'energia i il·lusió per arrencar el nou any.

A les 18h ens vam reunir davant d'El Casalet, un espai de gent gran del Guinardó, on cada any ens esperen per escoltar el nostre concert nadalenc. El repertori va constar de nadales populars catalanes com el Noi de la mare o el Fum, Fum, Fum però també de nadales sudamericanes que van provocar més d'un somriure al nostre públic.

Sota la direcció del nostre sotsdirector Toni, vam aconseguir un ambient de caliu i alegria durant el concert que va culminar en un berenar deliciós, organitzat per els membres del Casalet. Com cada any, vam sortir amb la panxa plena i molt contents.

Però aquí no s'acaben les emocions del dia perquè a Lluïsos de Gràcia ens esperava un moment de nervis, expectatives i pistes no resoltes: l'amic invisible.

Pistes senzilles, d'altres més complicades i, sobretot, molt temps per pensar va fer que cada cantaire acabés endevinant qui era el seu amic o amiga invisible. Tots vam poder obrir els nostres regals i agraïnt-nos uns als altres pels detallets va arribar l'hora de sopar.

Com que som molt organitzats, la comissió d'activitats havia avisat prèviament sobre qui havia de portar què per tenir un bon sopar. I així, va ser: primers i segons plats deliciosos, i unes postres per llepar-se'n els dits!

Quan ja no quedava cap engruna de pastís, vam recollir i ens vam acomiadar amb ganes de retrobar-nos divendres vinent. Ara sí, a treballar!

Omplim el Montseny de música

El cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, la coral Sinera vam marxar cap al Montseny. Enfilant-nos per carreteretes plenes d’arbres vestits de groc i taronja, vam anar a parar al petit poble de Joanet, a només quatre quilòmetres de Sant Hilari Sacalm. Ben arribats dissabte al migdia, ens vam instal·lar a la casa de colònies del poble. Teníem per davant un cap de setmana intens, musicalment parlant: ens esperaven moltes hores d’assaig i un concert diumenge a la tarda.

Ja abans de dinar vam fer un assaig amb el Toni, el nostre sotsdirector, donat que l’Oriol encara no havia arribat. Durant el dinar vam compartir càtering: tuppers i entrepans anaven rolant per la rotllana que havíem format per a l’àpat. Feia bo, teníem bones vistes i el sol ens escalfava el cos. Els més dormilegues van anar a aprofitar uns minuts de descans, mentre que d’altres van petar la xerrada, tot fent un cafè.

A les quatre en punt, amb el nostre director ja a lloc, començàvem l’assaig de la tarda. Va ser intens: Vaughan Williams i Manuel Oltra van acaparar les gairebé quatre hores que vam estar practicant. Aquests dos compositors són els protagonistes del nostre repertori de Nadal. Són obres boniques, però també difícils, sobretot Williams. L’Oriol insistia molt en millorar detalls que deixaven les peces més polides perquè, diu, així és quan sonen bonic. Fins i tot va fer pagar penyora a les sopranos, perquè no afinaven prou, cantant dalt de les cadires. 

En caure la nit i amb molta gana, vam anar a sopar. Alguns cantaires havien cuinat una deliciosa sopa de galets i talls de llom amb patates fregides... boníssim! Ja amb les panxes contentes, tocava fer un joc de nit. El Toni i l’Aina es van encarregar de dividir-nos per equips i... la guerra de cançons va començar! Després vam donar pas a la mímica i, quan van tocar les dotze, vam celebrar l’aniversari de la Berta Caralt, que havia portat pastís per a tothom.

L’endemà al matí, després d’esmorzar i recollir la casa, vam dir adéu a Joanet i vam anar fins al seu germà gran, Sant Hilari, on teníem un assaig programat en un casal cultural. Aquesta vegada vam treballar les cançons que cantaríem al concert de la tarda. Les vam polir tant com vam poder, fins que ens van venir ganes d’estirar les cames.

La Lena, que era l’autòctona de la zona, ens va portar a fer un tomb molt bonic per la muntanya. Els camins estaven a vessar de fulles de colors càlids: vermells, taronges i grocs formaven un mantell tou per on caminar va esdevenir un plaer, i el dia radiant ens va permetre descansar una estona dalt d'una roca. Quan va començar a haver-hi gana entre els cantaires, vam desfer camí i ens vam plantar a la Fonda Rita de Sant Hilari, on ens esperava un dinar de diumenge ex-qui-sit.

Una mica a corre cuita, vam anar a posar-nos guapos i elegants per al concert, que començava al cap de poc a l’església del poble, petita però acollidora. El motiu del recital era el 70è aniversari del cor de Sant Hilari, Coral Veus Alegres. Els seus membres havien organitzat un concert conjunt amb altres corals de Catalunya, Fructus Temporis d'Olot, Eswèrtia de Manresa, Amethista, Lutiana i Veus Alegres d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm, entre les quals la nostra. Primer cada cor cantava per separat una mostra de quatre o cinc cançons, i després tots ens agrupàvem per a entonar el Virolai.

El repertori va ser variat, i el concert, entretingut i de molta qualitat. A més, l’església estava a vessar, i tots els cors vam posar-hi moltes ganes. Nosaltres, els més joves, vam cantar algunes de les cançons de Llatinoamèrica que vam treballar el curs passat: Candombe de San Baltasar, Guantanamera, En mi Viejo San Juan i L'Ave Maria.

Els de Sant Hilari ens havien preparat un berenar d’agraïment boníssim. Allà vam poder conèixer els membres dels altres cors tot tastant delícies casolanes salades i dolces, però no vam poder allargar-nos massa, ja que ens esperava el camí de tornada a Barcelona. Va ser un cap de setmana molt complet: música, natura, desconnexió, i, com sempre, cohesió

Prova de veu a l'església de Sant Hilari abans del concert.

Prova de veu a l'església de Sant Hilari abans del concert.

Sinera durant el concert.

Sinera durant el concert.

Totes les corals cantant el Virolai.

Totes les corals cantant el Virolai.

Homenatge a Manuel Oltra

Com cada any el passat 19 de juny es va celebrar Sant Lluís amb un gran concert. Totes les corals de la casa: els Virolets, el Cor Gregal, Vadegospel, Vent del Nord, La Fuga, Cantiga i Sinera vam fer el concert a l'Espai Fontana.

 

Aquest cop, el concert estava dedicat al compositor Manuel Oltra que va morir el passat setembre. Per aquest motiu, les corals de la casa vam cantar cançons harmonitzades pel mestre, una petita mostra del llegat musical que va deixar en el món coral.

El concert va començar amb els més petits les Xinxines de Virolet i un cop van cantar tots els Virolets, va continuar Sinera amb l'Ave Maria tradicional mallorquina arrenjada per Oltra i el Guantanemera de Joseíto Fernández arrenjat per Mario Esteban. Després va ser el torn de les altres corals. Per cloure el concert, totes les corals vam interpretar Margarideta d'Oltra.

Un cop més estem molt contents d'haver participat al tradicional concert de Sant Lluís. Esperem que gaudíssiu molt i moltes gràcies per acompanyar-nos!

 

Compartim concert amb el Cor Vèrtex

Aquest passat divendres 20 de maig, les sineres i els sineros vam desfilar cap a Sabadell, alguns amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i uns altres amb cotxe, on ens esperaven el Cor Vèrtex, una coral de joves de l’Escola Pia de Sabadell dirigida per Marc Reguant. 

Quan hi vam arribar, les dues corals ens vam presentar i tot seguit vam començar a escalfar les veus. A continuació, vam assajar junts les dues cançons comunes (Amarraditos, i La puerca) i després de veure que sortien molt bé, cada cor va tenir temps d’assajar les seves peces i ens vam anar preparant pel concert.

Els primers en sortir a l’escenari van ser els del Cor Vèrtex, que ens van deleitar amb peces com Adiemus, Vestida de nit, o el Nessum dorma (Turandot). Després, la Coral Sinera vam sortir amb peces com Guantanamera, Adiós Nonino, o Azulao. Un cop vam acabar el nostre repertori, el Cor Vèrtex va pujar a l’escenari i, finalment, vam interpretar les dues peces comunes. De tants aplaudiments que vam rebre vam repetir La puerca dos cops! I un cop acabat el públic encara en demanava més!

Els dos cors vam gaudir molt i molt d’aquest concert, esperem que el públic també! Estem molt contents i ens fa moltíssima il·lusió que poguéssim participar en el segon concert que feia el Cor Vèrtex com a coral. Creiem que tots tenim ganes de tornar a fer un concert conjuntament.

Gràcies a totes i tots per acompanyar-nos, escoltar-nos, o cantar amb nosaltres!

Sant Jordi 2016

Aquest Sant Jordi, com ara ja fa uns anys, ens vam organitzar per muntar una paradeta de roses als Jardinets de Gràcia. Alguns de nosaltres es van encarregar de la logística, d’altres van fer uns cartells molt xulos, i altres van anar a buscar a les roses i les van preparar perquè fessin molt de goig! 

Com que queia en dissabte, vam començar a muntar la parada a les 7 del matí, una hora abans que els altres anys. També es va notar que era dissabte perquè en les primeres dues hores hi havia molt poca gent al carrer, i encara menys gent disposada a comprar roses. Però això va anar canviant, a mesura que anava avançant el dia, anava apareixent més i més gent, i nosaltres ens anàvem animant a cantar cada vegada més, i fins i tot vam improvitzar un  cartell en el qual hi vam escriure unes quantes cançons per tal que cada persona que comprés una rosa pogués triar quina cançó volia que li cantéssim. 

Va ser un dia molt bonic, però també molt cansat, ja que molts de nosaltres vam estar hores a la paradeta. Però ens ho vam passar molt i molt bé, ja que en un dia com Sant Jordi, es respira amor i felicitat, i a més, nosaltres vam poder estar junts i i seguir cantant com sempre. A més a més, vam aconseguir vendre totes les roses que teníem!

Així doncs, gràcies als que ens veu comprar roses, als que veu venir a veure’ns, els que ens veu escoltar cantar, i també als que no veu venir, però que ens seguiu dia a dia!