Els darrers mesos de Sinera

Ja a les acaballes d’aquest curs 2020-2021, volem explicar què hem estat fent a Sinera durant els darrers mesos. Ha estat un temps de diversos canvis i novetats, però sempre buscant la millor manera de trobar-nos, cantar i fer música.

El curs va començar amb normalitat. Bé, no exactament ja que vam haver de començar a seguir els protocols necessaris, incloent el fet d’haver de cantar amb la mascareta i respectant la distància de seguretat. Al principi, això va suposar algun repte, però amb el temps ens hi hem anat acostumant. Vam haver de passar de fer assajos complets a fer-los més curts a causa del toc de queda, i fins i tot els vam haver de fer per videotrucada en un parell d’ocasions. Això sí, vam tenir el plaer de comptar amb el suport de la Lorena, que des del novembre ens ha estat donant un cop de mà amb la tècnica vocal.

Aquest any no ens vàrem poder felicitar el Nadal cantant la Sibil·la, però vam tenir l’oportunitat de participar en un vídeo organitzat des del moviment coral català en què es representaven totes les federacions. Vam gravar “El noi de la mare”, i en podreu trobar el vídeo en aquest enllaç https://www.youtube.com/watch?v=LxOHRcmOXNs.

I en tornar de les vacances de Nadal… la comi d’activitats va preparar unes activitats per la ciutat de Barcelona! Vam fer diversos reptes i dinàmiques en grup, i vam intercanviar regals de l’amic invisible. Va ser una tarda molt gaudida, en la qual vam poder fer pinya.

El 22 de gener se’ns va fer una proposta molt especial de part de Corals Joves de Catalunya: participar en un concert al Palau de la Música en motiu del 50è aniversari de la Federació! A partir d’aquest moment, vam haver de posar fil a l’agulla, i començar a assajar les peces que cantarem el proper 30 de maig.

I els assajos, que havien passat a ser en grups de 6, organitzant-nos per fer torns que ens permetessin treballar tant amb la Isabel com amb la Lorena, per fi es van convertir en assajos multitudinaris.

El 23 d’abril va ser Sant Jordi, i com no podia ser d’una altra manera, a Sinera també ho vam voler celebrar; com que aquest any no vam poder posar una parada de roses, vam fer un concert en streaming i després un intercanvi de llibres, dinamitzat per la comissió d’activitats, que va animar-nos a conèixer-nos una mica més entre nosaltres.

El diumenge 30 de maig vam fer l'esperat concert al Palau de la Música. Després d’haver estat treballant les peces setmana rere setmana i d’haver fet alguns assajos amb la resta de cantaires, teníem moltes ganes que arribés aquesta jornada!

Aquest concert el vam gaudir al costat de la Coral Albada, la Coral Aglepta, l'escola Musicant, el cor Roig Korai i el cor de joves de la Coral Sant Jordi. Els assajos van ser i plens d'emocions, perquè després de tant de temps ens hem tingut l'oportunitat de tornar a cantar sobre un escenari, i quina millor manera de començar que al Palau de la Música Catalana. De la mà del director Manel Valdivieso vam gaudir del concert junt amb tots els companys de la resta de corals, i esperem poder mantenir el repertori per a futurs concerts!