Cap de setmana a Gualba

Durant el cap de setmana del 23 al 24 de novembre, Gualba rep la Coral Sinera amb un Sol radiant, talment d'estiuet de Sant Martí. Quina bona manera d'iniciar dos dies d'especial intensitat, tant per els assaigs concentrats com per totes les activitats programades. I, a més, és encara més especial per a les noves integrants de la coral (i també un nou integrant) ja que viuran les seves primeres activitats de cohesió de grup i compartiran moltes hores amb els altres cantaires fora de l'horari setmanal d'assaig. També és el primer cap de setmana de treball per la Isabel, la nova directora de Sinera! Així doncs, les expectatives estan molt altes i hi ha molta feina a fer!

Arribem amb els cotxes cap a les onze, pugem les motxilles a les habitacions i preparem l'aula d'assaig, que té molta llum natural i un espai ampli. Els assaigs estan centrats en polir i treballar les obres que cantarem al concert de Nadal que celebrem amb el Virolet el diumenge 15 de desembre al teatre dels Lluïsos de Gràcia.

Durant els assaig també treballem varis exercicis d'afinació, tècnica vocal i higiene postural, a més de posar èmfasi en les respiracions i en l'obertura de la boca per assolir un millor so. Hi ha una reacció positiva davant les noves tècniques de la Isabel i la energia (i exigència) que ens transmet ens ajuda molt. I, encara que costi estar concentrats durant molta estona, hi ha vegades que podem captar certes mirades d'assentiment entre nosaltres per reafirmar com de bé acaba de sortir el que s'ha cantat. Venen al cap les paraules de  Màrius Torres en el seu poema Couperin, a l'hivern (1983): "Ni freda ni poruga, la música comença, i et salta, entre les mans, un ocell que palpita i que juga".

 Acabat el primer assaig, dinem junts a la pista de bàsquet de la casa de colònies mentre carreguem el nostre cos de Vitamina D (els tuppers de pasta no fallen) i, en acabar, fem una assemblea on tractem aspectes de coordinació del cor, i les persones encarregades de les principals tasques expliquen el seu rol dins de la Junta de Sinera per tota la gent nova. Després de dos o tres anys d'encarregar-se'n, es demanen també alguns relleus aprofitant que han arribat noves incorporacions! Després d'un partit de futbol molt emocionant, tornem a la sala per seguir assajant fins a les 20h que és l’hora de sopar. Hi ha apostes sobre el menú del sopar, i la sopa i les croquetes guanyen però, per sorpresa de tothom, ens espera un arròs amb verduretes i un peix arrebossat molt bo.   
Abans de començar les activitats de cohesió, els nous membres s’avancen a la novatada i acaben posant tothom a ballar una dansa d'iniciació, amb lletra adaptable a d'altres esdeveniments i tot! Després juguem a un seguit de proves per equips on cada grup ha d'escollir un membre per a participar i, al final, acabem tots amb un merescut triple empat! Finalment, entre els jocs de cartes i les converses en rotllana, toquem la guitarra i cantem cançons fins a l'hora de dormir.

L'endemà, al final de l’assaig del matí, arriba en Pau Venteo per fer-nos algunes fotos de grup entre els colors de tardor dels arbres i les fulles, i ens vestim amb la roba de concert. Han i hem quedat estupendxs! Amb tot això també proposem un canvi de vestuari per als nois, per tal d'informalitzar-lo una mica i adaptar-lo al color de les noies. Fotografiats i fotografiades, tornem cap a la casa de colònies per dinar, fer la darrera asseguda al sol i tornar cap a casa per encarar una nova setmana.