Quart dia del viatge: Fregant el cel

Bona nit sinerus!!

Avui els responsables de escriure la crònica som el Toni Jorquera i el Martí Guixer.

Avui alguns dels cantaires hem anat a fer l’excursió del segle. Hem pujat al Balcón de Pineta i al llac de Marboré. Segurament us preguntareu perquè és la del segle. Doncs la resposta està en que hem salvat un desnivell de 1.200 metres de paret vertical en 3 hores!!

Hem sortit de l’alberg a les 6 del matí i hem fet un parell de viatges de cotxe per acostar-nos al final de la vall de Pineta. A aquella hora ja hi havia un simpàtic funcionari de l’ajuntament de Bielsa cobrant-nos el parquing. Hem pagat religiosament i després de fer uns estiraments liderat pel Toni, hem començat a pujar.

La pujada ha estat dura però HO HEM PETAT!! Hem vist la sortida del sol per darrera les muntanyes i hem fet algunes parades tècniques per reconfortar-nos del ritme que ens marcaven els líders.

 

Després d’haver caminat durament durant 3 hores hem aconseguit el primer objectiu: el Balcó de Pineta. Una panoràmica esplèndida de la vall (veure foto). Un cop allà, hem continuat amunt buscant el segon objectiu, fer el pata-xof al llac de Marboré a 2.500 metres. Hi hem arribat amb un plis, hem cantat uns Segadors amb la senyera a les mans i de seguida a l’aigua: tot un ritual, un per un i dues passes i de cap a l’aigua, sense pensar. Després el crit pertinent a causa de la gelor de l’aigua que es deu haver sentit a les contrades veïnes.

Allà ens hem estat una estona relaxant-nos i dinant. Al cap d’una bona estona, hem tornat avall. Hem trobat una congesta de neu, on hem aprofitat per fer algun altre cant patriòtic, i avall.

Però, abans de baixar fortament ens hem permès uns 10 minuts d’observar la grandesa de la vall i de les muntanyes en silenci. Després d’aquest privilegi, hem enfilat camí avall. Hem omplert cantimplores del riuet i intentant no carregar-nos gaire els genolls i les cames hem travessat rius, cascades, tarteres i camins escarpats, i tot això veient marmotes i isards. Una meravella. Amb 2 hores i mitja hem arribat a baix de la vall on ens hem permès una bona fusta d’embotits i pa amb tomàquet i una beguda refrescant. Un cop recuperats hem fet estiraments i hem tornat a l’alberg. Teníem ganes de refrescar-nos i hem anat a buscar un gorg a prop de l’alberg. El bany ha estat reconfortant, i després hem tornat a l’alberg a fer una bona dutxa d’aigua calenta.


Un cop ja fet això ens hem reunit tots per a sopar i per a fer una activitat de nit d’entrepans.
Molt bona nit i fins demà!!