Taller de música sudamericana amb Bernardo Latini

El diumenge 20 de febrer, vam participar en un taller de música sudamericana amb altres corals a càrrec de Bernardo Latini, compositor i director argentí. Ens vam trobar a l’auditori de Santa Coloma, on els organitzadors de les Corals Joves de Catalunya ens esperaven. 

Primer de tot, ens va fer pujar al terrat i vam fer un parell d’activitats per conèixer-nos una mica entre nosaltres, i per escalfar la veu.

Pel que fa al repertori, vam treballar tres peces, de les quals Latini ens ensenyava el ritme picant amb el cos, i ens anava posant en situació.

Dues de les peces, “No dejes de cantar” que es tracta d’un candombe i “Algarrobo, algarrobal”, Bernardo Latini n’ha fet la versió coral. La primera va ser molt bonica ja que ens va agradar molt com sonava i, a més, la peça parla de no deixar de cantar. La segona era curiosa musicalment, i parlava sobre l’espera del carnaval i la felicitat que aquest aporta a tothom.

La tercera, “cantosnativos dos índios kraó”, vam haver de tancar els ulls i començar a fer sorolls d’animals (aus, rosegadors, micos...). Tot seguit, ens vam haver de picar el cos per simular pluja i, finalment, vam començar a cantar. Aquesta última peça està composta de tres cants: adoració a la naturalesa, guerrera/defensa del territori i, l’última, de casament. 

S’ha de dir que vam aprofitar molt bé les quatre hores d’assaig, fet que va provocar que, tant els cors com els organitzadors, ho gaudíssim molt. En acabar l’assaig vam estar molt contents de veure  Bernardo Latini molt i molt satisfet de la feina feta.

Va ser una molt bona experiència i, des d’aquí, donem les gràcies a Bernardo Latini i als organitzadors de les Corals Joves de Catalunya.

Fotografia de Corals Joves de Catalunya

Fotografia de Corals Joves de Catalunya

Fotografia de Corals Joves de Catalunya

Fotografia de Corals Joves de Catalunya